Skip to content

Ingyenes, online angol nyelvű továbbképzés a könytárak szerepéről

  “Kedves Kollégák!

  A Torontói Egyetem – a kanadai és az amerikai könyvtári egyesület támogatásával – könyvtárosoknak kínál egy teljesen ingyenes, angol nyelvű, az otthonunkban is elvégezhető online továbbképzést (az elvégzéséről tanúsítványt is adnak) a könyvtárak, szolgáltatások, szerepvállalás támogatása témájában. 

  A képzés olyan kérdéseket érint, mint hogy miért nélkülözhetetlenek a könyvtárak és a könyvtárosok napjainkban is, amikor olyan sokszor megkérdőjelezik létjogosultságukat; hogy hogyan erősíthetjük ennek tudatát a társadalomban. A tanfolyam leírása azt ígéri, a kurzus arra fog alapozni, ami már működik könyvtárainkban, közösségeinkben, de mégis új perspektívákat nyit meg, azt célozza, hogy a könyvtárak szerepe mindinkább erősödni tudjon hatékony kommunikációjuk, tudatos feladattervezésük nyomán.

  A kurzus oktatói: Barbara Band, Emmbrook School, Berkshire, Cathy De Rosa, OCLC, Ken Haycock, University of Southern California, Joe Janes, University of Washington, Nancy Kranich, Rutgers University, Victoria Owen, University of Toronto, John Szabo, Los Angeles Public Library

  Jelentkezési határidő nincsen, a kurzusba bárki bármikor belekezdhet egy néhány lépcsős regisztráció után. A téma nem szűken iskolai könyvtári, de ha valaki belevág, biztosan profitálhat belőle.

  A kurzus 7 hetes, heti 4-6 óra szükséges az elvégzéséhez.

  Részletek és regisztráció:

  https://www.edx.org/course/library-advocacy-unshushed-university-torontox-la101x#!

  Sok üdvözlettel:

  Kámán Veronika
  a nemzetközi kapcsolatok felelőse
  KTE
  Tags: