Skip to content

Látogatás a SZIKLAKÓRHÁZBA

  Tisztelt MOKSZ Tagok!

  Magyar Orvosi Könyvtárak Szövetsége (MOKSZ) szakmai továbbképzést hirdet október 18-ára.

  Ezúton szeretettel hívom és várom a MOKSZ tagkönyvtárak képviselőit a Sziklakórház Atombunker Múzeum (Budapest, I. Lovas út 4/C.) meglátogatására 14 óra 45-től. A vezetés 60 perces. 14 és 14,15 óra között találkozunk a Szentháromság szobornál, a Mátyás templom előtt. A múzeumba 10-15 perccel korábban kell érkezni. Késés esetén nem tudják garantálni a programot.

  ÚJ! A létszám betelt, újabb jelentkezést csak lemondás esetén tudunk fogadni. Köszönjük!

  A Sziklakórház Atombunker Múzeum (régi nevén Székesfővárosi Sebészeti Szükségkórház, néha helytelenül Székesfővárosi Légoltalmi Szükségkórház) a Budai Vár alatt található több, mint 2300 m²-es létesítmény, melyet a második világháború alatt és 1956-os forradalom idején is használtak. A hidegháború alatt LOSK 0101/1 jelzéssel szigorúan titkos objektum, úgynevezett „légoltalmi szükségkórház” volt. A titkosítás feloldása után néhány évvel, 2008-ban nyílt meg civil látogatók számára, mint Sziklakórház Múzeum.  A Múzeum elsődleges célja, hogy a háború valódi arcának bemutatásával hangsúlyozza a béke értékét, és emléket állítson azoknak a mindennapi hősöknek – orvosoknak, nővéreknek, önkénteseknek, akik tanúbizonyságot tettek emberségükről a huszadik század legviszontagságosabb időszakaiban. (Forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/Sziklak%C3%B3rh%C3%A1z_Atombunker_M%C3%BAzeum, 2018. szeptember 20.)

  A belépőjegyeket a MOKSZ fizeti.

  Jelentkezni lehet a MOKSZ honlapján https://www.moksz.org/ található jelentkezési lap kitöltésével vagy az alábbi e-mail címen: moksz.orvosikonyvtarak@gmail.compalotai.maria@aeek.hu október 10-ig. 

  E-mailes jelentkezéskor kérem a nevet, a munkahelyet, az e-mail címet, a mobil telefonszámot megadni.

  Ezeken felül várom a külön jelzését a 25 év alatti illetve 62 év feletti jelentkezőknek. Ingyenes a belépés a 70 éven felülieknek, valamint az MKE tagsági kártyával rendelkezőknek.

  A múzeumban 15-18 °C van, érdemes egy kardigánt/pulóvert hozni.

  A jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében tudom elfogadni.

  Budapest, 2018. szeptember 20.                                                                                                   

  dr. Palotai Mária

  a MOKSZ elnöke