Skip to content

dátum

2009 ápr 09 - 19
Lejárt esemény!

időpont

Egész napos

Magyar Kórházszövetség XXI. Kongresszusa, 2009

A MOKSZ elnöke (Vasas Lívia) valamint elnöksének 3 tagja (Palotai Mária, Kispál Erika, Erdeiné, Törőcsik Katalin váratlan elfoglaltsága miatt Áncsán Gizella) részt vett a Magyar Kórházszövetség XXI. Kongresszusán, mely a “Struktúra átalakítás, finanszírozás – feladatok és problémák. Humánerőforrás – Gyógyítsunk, de kivel? Betegbiztonság. Egészségbiztosítási Felügyelet – tapasztalatok, javaslatok. Egészségügyi Kommunikáció” témákat ölelte fel.

A kongresszus időpontja:2009. április 08-10, mi a MOKSZ részéről az első két napon vettünk részt.

A kongresszus helyszíne:Hotel Eger és Park, Eger (3300 Eger, Szálloda út 1-3.)

2009. április 08. (szerda)
A szállás elfoglalása után, megnéztük a konferencia helyszínét, ismerkedtünk a kiállítókkal, és a délután folyamán érdekes előadást hallgattunk meg, mely a betegek által indított kórházi perekről, az ügyfelek jogairól az Egészségbiztosítási Felügyelet előtti eljárásban.

2009.április 09.(csütörtök)
Délelőtti plenáris előadás az “egészségügyi kommunikáció” témakörében tartott előadásokat (4 előadást) tartalmazott.

Délután párhuzamosan 2 szekcióban folytak az előadások.

Az “A” szekcióban elhangzott előadások a “Struktúra átalakítás-feladatok és problémák” témakör. A “B” szekcióban a “Betegbiztonság, munkatársaink biztonsága” témában zajlottak az előadások.

Az “A” szekcióban elhangzott előadások közül kiemelném Dr. Szilvásy István előadását, és a pásztói kórházigazgató, dr. Boczek Tibor előadását.

Dr. Szilvásy István az Állami Egészségügyi Központ megalakulása, tevekénysége, és a teljesítménye címmel tartott igen érdekes előadást. Röviden vázolta az “intézmények összeolvadása” előtti helyzetet, majd elemezte az egyesítés utáni állapotot, feladatokat, a teljesítmény alakulását, a megtakarításokat, eredményeket.

Lenni vagy nem lenni?- Struktúra átalakítás egy vidéki kórházban címmel tartott előadást a pásztói kórházigazgató. Az előadás lényege, hogy a “kórház megszűnésének lebegtetése”, ellenére, és a kedvezőtlen struktúra átalakítás ellenére, hogyan tudtak életben maradni, a betegeket kiszolgálni, és hogyan, milyen eszközöket, lehetőségeket (pályázatok, segélykoncert, lakossági összefogás) céloznak meg a gazdasági helyzetük javítására.

A “B” szekcióban érdekes előadások hangzottak el a betegbiztonságról, s az előadások között szerepelt a MOKSZ előadása is “Biztonság- szakirodalmi megközeltésben.”

A Magyar Kórházszövetség honlapján bővebb információ található:

Tags: