Skip to content

dátum

2024 nov 01 - 30

November: fogászati hónap

A Fogászati Hónap Magyarországon minden év novemberében van. Ez az egyik legnagyobb országos kampány szájunk, fogaink egészségéért. Rengeteg fogászat csatlakozik és népszerűsíti ezt a koncepciót.

Három kulcsfontosságú üzenetet hordoz, amelyek nagyban segítenek abban, hogy fejlesszük és fenntartsuk szánk egészségét.

A három mondanivalója a hónapnak:

  • Este lefekvés előtt mossunk fogat valamint még egyszer a nap folyamán!
  • Csökkentsük le a cukros ételek és italok fogyasztását!
  • Keressük fel fogorvosunkat rendszeresen, olyan gyakran ahogy javasolja.

A Fogászati Hónap célja, hogy végső soron javítsa a lakosság szájhigiéniáját, egészségét. Ezzel az akciótervvel remélik a fogorvosok, hogy felhívják a lakosság figyelmét a fontos egészségügyi problémákra, mellyel több ezer embernek pozitívan tudnak segíteni fogászati gondjukon.

Egy egészséges mosoly nagy érték! Nemcsak szociálisan ad magabiztosságot, de központi szerepet játszik karrierünknél és párkapcsolatunknál is.

Fogaink nagyon fontos funkciót játszanak életünkben. Velük tudjuk tökéletesen megrágni az ételt, segítik az emésztést, nagy részben a fogak adják az arc formáját és lehetővé teszik, hogy tisztán ejtsük ki a szavakat, tudjunk beszélni. Ezen tények miatt a lehető legjobb gondoskodásra és ellátásra van szükségük.

A Fogászati Hónap keretén belül lehetőség nyílik arra, hogy feltérképezzük szánk egészségügyi állapotát, megtudjuk miért olyan fontos az egészséges mosoly, valamint, hogy tippeket kapjuk arra vonatkozóan hogyan lehet javítani és karbantartani orális egészségünket.

Aki nem még tette volna meg ebben az évben, keresse fel fogorvosát az ajánlott éves szűrővizsgálatra és fogkőeltávolításra.